Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

australija

Stravična nesreća na autoputu: Kamion usmrtio četvoro policajaca (FOTO/VIDEO)

204f8610-8489-11ea-bf3d-84ca68fd6cac

Vozač kamiona s hladnjačom je u četvrtak bio pod policijskom zaštitom u bolnici

U stravilnom sudaru na autoputu u Melburnu kamion je usmrtio četiri policajaca koji su zaustavili vozača automobila zbog prebrze vožnje.

– Policija je u srijedu naveče na istočnom autoputu zaustavila 41-godišnjeg vozača “porscha” zbog prebrze vožnje, a on je napravio grozne fotografije sudara koji je uslijedilo. Potom je vozač pješice pobjegao sa mjesta nesreće i slike objavio na društvenim mrežama, rekao je Graham Ashton, komesar policije u Victoriji i dodao da je tragedija najveći gubitak policijskih života u istoriji ove države.

Vozač kamiona s hladnjačom je u četvrtak bio pod policijskom zaštitom u bolnici.

– Pretrpio je povrede i nakon sudara izgubio svijest. Još uvijek nije jasno da li je sudar bio nesrećan slučaj ili namjeran – naglasio je Ashton.

Dodao je da je vozač “porschea”, koji ima kriminalni dosije, bio je u policijskom pritvoru policije i da su ga ispitali inspektori. Testiran je i na drogu.

Vozač “porschea”

– Njega su policajci izveli iz automobila više od 50 minuta prije sudara zbog vožnje brzinom 40 kilometara na sat preko ograničenja, kaže Ashton.

U trenutku sudara policijski službenici bili su u zaustavnoj traci autoputa. Kamion je udario u zadnji dio policijskog automobila i izbacio ga iz trake, a zatim je uletio u “porsche”, koji mu je podledio ispod kabinu. Svi policijski službenici, tri muškarca i žena, preminuli su na licu mjesta.

Objavljen je i video na kojem se vidi kako pomenuti “porsche” autoputem juri velikom brzinom