Globus

hrvatska

Stravični detalji nesreće: Pao s motocikla pa ga pregazio auto

03/06/2019

Kad je policija u saradnji s zamjenicom Općinske državne odvjetnice iz Koprivnice utvrdila okolnosti u kojima je na cesti izgubljen još jedan život, uhapšen je vozač Mercedesovog kombija

Nakon uviđaja poznati su detalji teške saobraćajne nesreće u kojoj je u nedjelju oko 17.30 sati u Hratskoj u Kloštru Podravskom u Ulici kralja Tomislava, poginuo 27-godišnji motociklist.

Utvrđeno je da je mladić vozio neregistrirani motocikl KTM 640 LC bez položenog vozačkog ispita A kategorije u smjeru Kladara.

Nekih stotinjak metara nakon izlaska iz rotora, motociklist je tijelom došao u kontakt s kombijem marke Mercedes njemačkih oznaka, kojim je upravljao 28-godišnji vozač, a koji se kretao iz suprotnog smjera te iz neutvrđenih razloga prešao na suprotnu stranu kolnika.

Nakon kontakta s kombijem motociklist je pao na cestu, a njega i motor je naletio 22-godišnji vozač Golfa koprivničkih oznaka. On je pokušao izbjeći nalet na motociklista ‘bježeći’ van ceste preko rubnjaka ceste na zelenu površinu.

Na žalost manevar vozača Golfa nije uspio te je dijelom vozila prešao preko tijela nesretnog motociklista, koji je ležao bespomoćan na cesti.

Vozači kombija i Golfa nisu bili pod utjecajem alkohola, ali im je radi dodatne analize vađena krv i uzet uzorak urina. Kad je policija u saradnji s zamjenicom Općinske državne odvjetnice iz Koprivnice utvrdila okolnosti u kojima je na cesti izgubljen još jedan život, uhapšen je vozač Mercedesovog kombija pod sumnjom da je izazvao saobraćajnu nesreću sa smrtnom posljedicom.

Prizor na državnoj cesti bio je zastrašujući, jer je na cesti u Ulici kralja Tomislava, na cesti ležalo izmrcvareno tijelo nesretnika koji je izgubio život par kilometara prije kuće.

Okupilo se mnoštvo ljudi, te neutješni članovi porodice poginulog motocikliste.

Komentari

Autor: 24sata.hr

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.