Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Žrtva zlostavljanja porodice i supružnika

Stravično svjedočenje žene koju je bračni par zlostavljao u kući užasa kod Obrenovca

slostavljanje obrenovac

Držali su me vezanu, tukli, čupali nokte, tjerali da prosim i jedem izmet. Silovali su me metlom. U početku sam vjerovala da će me neko spasti, da će čuti moje krike, ali sam na kraju izgubila svaku nadu i molila se da što prije umrem

Jelena V. (28) iz Banata, koju su uhapšeni Mileva M. i njen nevjenčani suprug Nenad P. skoro dvije godine držali zatočenu u kući kod Obrenovca, potvrdila je pred tužiocem da je bila zlostavljana i silovana.

– Držali su me vezanu, tukli, čupali nokte, tjerali da prosim i jedem izmet. Silovali su me metlom. U početku sam vjerovala da će me neko spasti, da će čuti moje krike, ali sam na kraju izgubila svaku nadu i molila se da što prije umrem. Tražila sam od njih da me ubiju, da mi skrate muke.

Ove navode iznijela je na saslušanju u tužilaštvu Banaćanka Jelena V. (28), koja je prije dvije nedjelje spasena od zvjerskog mučenja i iz zatočeništva, u kome su je držali Mileva M. (27) i njen nevjenčani suprug Nenad P. (35) u naselju Veliko Polje u okolini Obrenovca, piše Blic.

Kako piše Kurir, nesretna žena saslušana je u nastavku istrage koja se vodi protiv njenih zlostavljača, a pred tužiocem je potvrdila sve navode krivične prijave koja je podnijeta protiv njih.

– Pobjegla sam kod Mileve od svoje porodice, ne sluteći šta me tamo čeka. U početku je sve bilo u redu, a onda je počeo pakao. Tukli su me, vezivali lancem, silovali metlom i tjerali da prosim i jedem izmet. Jednom sam pokušala da pobjegnem, ali su me zaustavili. Zapomagala sam, dozivala pomoć, vjerujući da će me neko spasti. Na kraju sam izgubila svaku nadu. Molila sam ih da me konačno ubiju, kako bi se sve završilo – ispričala je Jelena V, čija je jeziva sudbina šokirala čitavu Srbiju.

Kako otkriva izvor iz istrage, nesretna žena je potvrdila i da je prije nekoliko godina operisala karcinom na mozgu, kao i da je bila žrtva zlostavljanja sopstvene porodice i supružnika. Ona je također majka četvoro maloljetne djece, koja žive na relaciji doma za nezbrinutu decu i hraniteljskih porodica.

Podsjetimo, Jelena V. pronađena je pre dvije nedjelje kada je policija, po dojavi, upala u kuću nevjenčanih supružnika Nenada P. i Mileve M. u naselju Veliko Polje. Nesretna žena bila je u očajnom stanju, a prizor i priča o zlostavljanju kome je bila izložena šokirali su i najiskusnije policajce. Supružnici su nakon hapšenja sprovedeni na saslušanje u tužilaštvo, gdje su se branili šutnjom, nakon čega im je određen jednomesječni pritvor.

U daljem toku istrage biće, naloženo medicinsko i psihološko vještačenje povreda, odnosno psihičkog stanja Jelene V, kao i njenih mučitelja. Također bi trebalo da budu saslušani i svjedoci, među njima i komšije Mileve M. i Nenada P. iz obrenovačkog naselja Veliko Polje.