Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sud u Beogradu naložio da se general Đukić smjesti u bolnicu

novak djukic

Odjeljenje Višeg suda u Beogradu za ratne zločine naložilo je da general Vojske Republike Srpske Novak Đukić bude smješten u Klinički centar Srbije kako bi se obavili pregledi neophodni za procjenu njegove sposobnosti za učešće u procesu.

Sud je ranije donio odluku da komisija ljekara specijalista obavi dopunsko vještačenje generala Đukića.

Đukić, prema ovoj odluci suda, može da bude u bolnici 15 dana, a po potrebi uz saglasnost još 15, prenose beogradski mediji.

Osim mišljenja vještaka sudske medicine, dopunsko komisijsko vještačenje obaviće specijalisti – kardiolog, neurolog i psiholog.

General Đukić je 11. aprila 2014. godine u BiH pravosnažno osuđen na 20 godina zatvora zbog ratnog zločina nad civilnim stanovništvom u Tuzli 25. maja 1995. godine.

On se nije odazvao pozivu za izdržavanje kazne u BiH, zbog čega je za njim raspisana međunarodna potjernica. BiH je u oktobru 2015. godine Srbiji uputila zamolnicu za priznanje i izvršenje presude tamošnjeg suda, kako bi kaznu izdržavao u Srbiji.

Sjednica na kojoj će se odlučivati o zahtjevu BiH za priznanje i izvršenje presude Suda BiH ranije je najavljena za 6. februar.