kosovo

Sud u Prištini odredio pritvor osumnjičenima za ubistvo Ivanovića

Kosovo Serbia Tension

Dragiša Marković, koji je uhapšen u okviru istrage ubistva Olivera Ivanovića, osumnjičen je za odavanje službene tajne

Nedeljko Spasojević i Marko Rosić, koji su uhapšeni su vezi sa istragom ubistva Olivera Ivanovića, osumnjičeni su da su počinili krivično djelo teško ubistvo, saopšteno je iz Osnovnog suda u Prištini.

U saopštenju se navodi da je Dragiša Marković osumnjičen za odavanje službene tajne.

Osnovni sud u Prištini danas je zahtjev specijalnog tužioca Kosova odredio privor Spasojeviću, Rosiću i Markoviću u trajanju do 30 dana.

“Sud je utvrdio da postoji opravdana sumnja da bi trojica uhapšenih Srba puštanjem na uslovnu slobodu mogla da utiču na sprovođenje istražnih radnji zbog čega im je određen pritvor”, navodi se u saopštenju.

Odbrana uhapšenih Srba ima pravo žalbe Apelacionom sudu Kosova.

Kosovska policijska služba raspisala je potjernicu za Milanom Radojičićem koji se, takođe, dovodi u vezu sa ubistvom Ivanovića, kao i za još jednim licem, čiji identite nije saopšten u interesu istrage.

Dragiša Marković, koji je uhapšen u okviru istrage ubistva Olivera Ivanovića, osumnjičen je za odavanje službene tajne, rekao je Srni Markovićev advokat Dejan Vasić.

“Nije prihvaćen prijedlog odbrane nas trojice advokata koji zastupamo Markovića, Nedeljka Spasojevića i Marka Rosića da se po mjesnoj nadeložnosti ročište održi u sudu u Kosovskoj Mitrovici”, rekao je Vasić.

On je dodao da rješenja o određivanju pritvora nisu dobili, već će im biti uručena u ponedjeljak, te da će postupati u skladu sa njima.

Osnovni sud u Kosovskoj Mitrovici do kraja dana bi trebalo da odluči da li će četvrtom uhapšenom Aleksandru Ćurčiću odrediti pritvor do 30 dana na zahtjev tužilaštva.

Podsjećamo, lider Građanske inicijative “Sloboda, demokratija, pravda” Oliver Ivanović ubijen je 16. januara ispred sjedišta SDP-a u Ulici Sutjeska u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice.