Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

italija

Sudarila se dva aviona: Jedan pao na ulicu između kuća, piloti poginuli

ital

Oba pilota su poginula

Dva vojna aviona Siai 60 Stormo sudarila su se danas nešto prije 12 sati pored Rima. Jedan od aviona je pao u polje pored gradića Guidonia, dok se drugi srušio na ulicu između kuća u ovom gradiću na periferiji Rima. Oba pilota su poginula, javlja Corriere della Sera.

Područje nesreće su ogradili spasioci koji provjeravaju jesu li u nesreći stradale i druge osobe. U toku je policijski uviđaj.

Talijanski mediji javljaju da su poginuli potpukovnik Daniele Cipriano i bojnik Marco Meneghello koji su služili u Guidoniji.

Prema neslužbenim informacijama, četiri letjelice poletjele su s vojnog aerodroma Guidonia na trenažni let iznad obližnjeg sela, a nije jasno kako su se našli na nebu iznad grada. Izvodili su manevre kada su se dva dotaknula i izgubila kontrolu.

“Dvojica pilota bila su u trenažnim avionima tipa U-208 i sudjelovali su u misiji uvježbavanja. Avion U-208 je lagani avion koji može uz pilota prevoziti još najviše četiri putnika i letjeti brzinom od najviše 285 km/sat”, objavila je vojska.

Druga dva pilota uredno su sletjela i bit će ispitani u sljedećih nekoliko sati.