Sudarila se dva voza u Indiji, više od 20 mrtvih

train-accident-7

Najmanje 20 lica je poginulo, a 100 ih je povrijeđeno kada su dva ekspresna voza djelimično iskočila sa poplavljenog mosta preko rijeke u centralnom dijelu Indije, saopštila je danas indijska vlada.

Dvanaest vagona voza Kamayani Expresskoji je putovao iz Mumbaja u Varanasi iskočilo je iz šina u blizini mjesta Harda u državi Madja Pradeš.

idnija voz (1)

Do iskakanja voza iz šina došlo je nešto prije ponoći. U isto vrijeme šest vagona voza Janata Expressiskočilo je iz šina, saopšteno je iz Ministarstva za željeznički saobraćaj.

“Pokušavamo da spasimo putnike. Provjeravamo sve vagone u potrazi za putnicima koji su možda blokirani u njima”, izjavio je portparol Ministarstva.

Zaglavljenim putnicima u pomoć su pristigli ronioci. Rano jutros izvučeno je oko 300 putnika.

Među povrijeđenim putnicima ima nekoliko lica koja su zadobila teže povrede i oni se nalaze u bolnici.

U velikim poplavama u Indiji do sada je život izgubilo najmanje 180 ljudi, a milion ljudi, koji su pobjegli sa poplavljenih područja, nalaze se u kampovima, saopštili su zvaničnici.

idnija voz (3)

Rijeke su se izlile iz svojih korita, preplavile na hiljade sela u dijelovima zapadnog Bengala, kao i na sjeveroistoku države Manipur, gdje su odsječeni putevi i mostovi.

Većina od tih 180 ljudi se utopilo, dok su najmanje četiri osobe poginule u klizištima koja su zatrpala selo u Manipuru. Radi se o području na granici sa Mijanmarom, koje su monsunske kiše opustošile.

idnija voz (2)

Veliki broj tijela je otkriven kad se voda povukla u zapadnom Bengalu i zapadnoj državi Gudžarat.