Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

srbija

Sudarili se vozovi u Beogradu, više povrijeđenih

sudar vozova u beogradu
FOTO: Screenshot/RTS

U Hitnoj pomoći je za Tanjug rečeno da su sve raspoložive ekipe poslane na teren

Devet osoba povrijeđeno je u sudaru putničkog i teretnog voza u Beogradu u tunelu Vukov spomenik-Pančevački most, u blizini izlaza ka Pančevačkom mostu. Na terenu su policija, Hitna pomoć i 25 vatrogasaca. Blic piše kako se nesreća dogodila na oko 500 metara pod zemljom.

“Odmah po primljenoj dojavi da je došlo do sudara, na mjesto događaja izašle su jake policijske snage, kao i 25 vatrogasaca-spasilaca sa sedam vozila, s obzirom na to da ekipe Hitne pomoći nisu mogle prići mjestu sudara”, izjavio je ministar, prenosi RTS.

Dojava o nesreći stigla je oko 18.30.

U Hitnoj pomoći je za Tanjug rečeno da su sve raspoložive ekipe poslane na teren.

Putnički voz naletio na voz koji je stajao na pruzi i čekao dalju vožnju

Infrastruktura željeznice Srbije oglasila se večeras povodom sudara dva voza u tunelu između Vukovog spomenika i Pančevačkog mosta i tom prilikom je navela da je putnički voz naletio na voz koji je stajao na pruzi i čekao dalju vožnju.

„Večeras u 18.26 sati dogodila se nesreća na pruzi kod Pančevačkog mosta, kada je BG Voz, koji je saobraćao iz Karađorđevog parka ka Ovči naletio na zadnji dio teretnog voza koji je stajao na pruzi kod Pančevačkog mosta i čekao na dalju vožnju“, navela je Infrastruktura željeznice Srbije.

Prema prvim informacijama sa terena, u ovom sudaru vozova povrijeđeni su mašinovođa i kondukter iz BG Voza, kao i veći broj putnika, navodi se u saopštenju.