Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Suđenje sinu Željka Mitrovića zbog ubistva djevojke na pješačkom prelazu

Aleksandar Mitrović, kome se sudi zbog smrti Andree Bojanić (17), prvi put iznio odbranu.

Poslije nesreće skrenuo sam u jednu ulicu, pozvao oca i zajedno smo otišli u policiju Kad sam ispred sebe ugledao djevojku, skinuo sam nogu sa gasa, počeo da kočim i sviram. Nisam siguran da li sam uspio da zakočim prije kontakta. Udarac je bio jak. Sve se brzo odigralo. Uplašio sam se jako i nastavio da vozim. To je za mene bio šok. Skrenuo sam u jednu ulicu i pozvao oca, koji je došao po mene, a zatim smo zajedno otišli u policiju. Žao mi je zbog svega. Ovaj događaj je u potpunosti promijenio moj život…

Ovo je u četvrtak na početku suđenja pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu izjavio Aleksandar Mitrović (23) optužen da je 18. jula 2013. godine izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je nastradala Andrea Bojanić (17). Punomoćnika majke pokojne Andree, advokata Gorana Đurkovića interesovalo je zašto Mitrović nije pozvao Hitnu pomoć ili policiju:

– Bio sam u šoku i nisam znao šta da radim.

Tužilaštvo sina Željka Mitrovića, vlasnika Televizije Pink tereti da je vozeći džip brzinom većom od 81,28 kilometara na sat krećući se Ustaničkom ulicom iz pravca Bulevara kralja Aleksandra prema Ulici Vojislava Ilića, na pješačkom prelazu udario Andreu, ali i da je u tom trenutku bilo zeleno svjetlo za vozače. Od siline udarca, Andrea je odletjela 29 metara, a Mitrović je bez zaustavljanja nastavio da vozi.

– Po mojoj procjeni, vozio sam brzinom od 70 do 80 kilometara na sat i znam da je meni bilo upaljeno zeleno svetlo – kazao je Mitrović.

– U jednom trenutku vidio sam grupu pješaka sa moje lijeve strane, koji su čekali da pređu ulicu. Zatim sam u desnoj traci ugledao jednog čovjeka iza pješačkog prelaza, vjerovatno je htio da pređe ulicu, ali se vratio na trotoar kad me je vidio. Meni je bilo zeleno svjetlo.

Optuženi je kazao da je tada ispravio pogled i ugledao djevojku kako pretrčava. Kao svjedok u četvrtak je saslušan Tihomir Dimitrijević. On je te večeri uspio da vidi tablice na džipu i da pozove policiju.

Prema njegovim riječima, nije vidio sam trenutak nesreće, već je čuo udarac i prigušeni vrisak:

– Vidio sam osobu kako leti. Za tijelom je išlo vozilo, koje je malo usporilo, nakon čega je vozač dodao gas i otišao. Sirenu prije vriska nisam čuo, niti škripu kočnica.