Globus

Njemačka

Sukobi policije i demonstranata u Berlinu, uhapšeno 240 osoba

02/05/2021

U Berlinu je policija upotrijebila vodene topove kako bi ugasila požare dok su demonstranti palili kante za smeće, barikade i automobile

Više od 30.000 ljudi učestvovalo je na prvomajskim protestnim skupovima u Berlinu, a u sukobima sa demonstrantima povrijeđeno je 30 policajaca, saopštila je u nedelju 2. maja policija, javlja Reuters.

Policija je uhapsila oko 240 ljudi, rekla je šef policije Berlina Barbara Slovik.

“Veoma mi je žao zbog pojave nasilja i nereda”, dodala je ona.

Neki policajci povrijeđeni su kada su demonstranti počeli da ih gađaju petardama, bocama i kamenjem tokom protesta zbog društvene nejednakosti.

Na ulicama Berlina bilo je raspoređeno oko 5.600 policajaca, a neki su odgovorili biber sprejom.

Protesti su održani i u drugim evropskim prijestonicama kao što je Pariz gdje je uhapšeno 46 ljudi. Demonstranti u Parizu palili su kante za smeće i razbijali prozore banaka.

U Berlinu je policija upotrijebila vodene topove kako bi ugasila požare dok su demonstranti palili kante za smeće, barikade i automobile.

Protesti su održani i u drugim njemačkim gradovima kao što su Hamburg i Lajpcig i pored restrikcija vezanih za virus korona.

Prema posljednjim podacima Instituta “Robert Koh”, broj potvrđenih slučajeva infekcije virusom korona u Njemačkoj povećan je danas za 16.290 čime je do sada ukupno zaraženo 3.416.822.

Komentari

Autor: RSE

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.