Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

sjedinjene države

Suozzi pobijedio, demokrate smanjile republikansku većinu u Predstavničkom domu

Tom Suozzi
Foto: Pixsell
Tom Suozzi

Demokrata bi mogao tražiti da položi zakletvu u Kongresu već u četvrtak, prema izvoru koji poznaje njegovo razmišljanje

Bivši demokratski zastupnik Tom Suozzi vraća se u Kongres nakon što je pobijedio na specijalnim izborima u Trećem okrugu New Yorka kako bi zamijenio bivšeg poslanika iz reda republikanaca Georgea Santosa, projicira NBC News.

Suozijeva pobjeda u utorak nad republikankom Mazi Pilip smanjuje ionako tanku većinu republikanaca u Predstavničkom domu za jedno mjesto, što dodatno otežava donošenje zakona. A mogla bi pružiti vodič za demokrate koji se ove jeseni takmiče u sličnim konkurentskim okruzima, posebno kada je riječ o upravljanju njihove političke ranjivosti u imigraciji i sigurnosti granica.

Demokrata bi mogao tražiti da položi zakletvu u Kongresu već u četvrtak, prema izvoru koji poznaje njegovo razmišljanje. Ako ne, možda će morati pričekati do kraja mjeseca nakon što Dom uzme produženu pauzu za Dan predsjednika.

Na svojoj pobjedničkoj zabavi u utorak navečer, Suozzi se zahvalio dugačkoj listi pristalica i pomoćnika i prošao je kroz neke od napada s kojima se suočio u teškom takmičenju.