Odbile dati informacije

Supruge ubijenih “škaljaraca” iznenadile policiju svojim tvrdnjama o pucnjavi

skaljaraci

Zasad je poznato da su u pucnjavi učestvovale najmanje četiri osobe koje su se s lica mjesta odvezle terencem i za njima se intenzivno traga

Supruge ubijenog Igora Dedovića i Stevana Stamatovića rekle su policiji da ne znaju ko bi mogao stajati iza njihovog ubistva koje se odigralo u restoranu u Atini, a također su tvrdile da ne znaju ni gdje su njihovi muževi boravili u Grčkoj. Navodno, ničega što se sinoć događalo se ne sjećaju.

Dvije žene, od kojih je jedna ranjena u pucnjavi u nedjelju popodne, kada su Igor Dedović i Stevan Stamatović hladnokrvno ubijeni, policiji nisu pružile nikakve informacije o samom napadu, ali i životu koji su Dedović i Stamatović vodili prije pucnjave.

Prema pisanju grčkih medija, rekle su da su u Grčku došle u posjetu, kako bi provele praznike s porodicom. Međutim, policajcima su rekle da se ne sjećaju gdje borave, a da su došle taksijem.

Jedna od dvije žene kazala je da zna da je njen muž bjegunac, ali su obje rekle da su im profesionalne aktivnosti muževa, kao i njihovo učešće u kriminalnim poslovima potpuna nepoznanica.

Policajci su pronašli kreditne kartice žrtava, kao i brojne ključeve i novčanice od 500 eura.

Podsjetimo, u sinoćnjoj pucnjavi u Atini maskirani napadači ušetali su u restoran u kojem su Dedović i Stamatović sjedili s porodicama. Hladnokrvno su u njih ispalili 20 hitaca i pobjegli. Čitava akcija opisana je kao brza, u trajanju od tridesetak sekundi, a u pucnjavi je ranjena i supruga jednog od kriminalca, koja je, kao i žrtve napada, odmah prevezena u bolnicu.

Nemiloj sceni svjedočila su i njihova djeca, a grčki mediji su jutros prenijeli da se jedno od njih i dalje nalazi u bolnici pod nadzorom psihologa i psihijatra zbog velikog šoka koje je pretrpjelo. Sigurnosne kamere snimile su napadača, ali su grčki mediji prenijeli da ono što je na snimcima zabilježeno vjerovatno neće biti od velike pomoći istražiteljima.

Zasad je poznato da su u pucnjavi učestvovale najmanje četiri osobe koje su se s lica mjesta odvezle terencem i za njima se intenzivno traga. Javnost u Grčkoj zgrožena je zločinom.

Inače, Dedović je slovio za jednog od vođa „škaljarskog klana“, dok je Stamatović bio na čelu ”zagoračke grupe”.