PResuda za ubistvo

Suprugu ubio udarajući letvom, šipkom i nogama dok je ležala na podu

Ledinacka-ulica-ubio-devojk

Ljubisavljević je u noći između 24. i 25. novembra 2016. godine ubio Mihailovićevu u napuštenoj kući u Beogradu u kojoj je neprijavljeno živio zajedno sa njom

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio na 10 godina zatvora Dragana Ljubisavljevića (63) zbog ubistva nevjenčane supruge Đurđice Mihailović (51) u kući na beogradskoj Zvezdari 2016. godine.

Ovom odlukom odbijene su sve žalbe i potvrđena je presuda Višeg suda u Beogradu kojom je Ljubisavljević osuđen zbog krivičnog djela ubistvo, a oštećeni radi ostvarivanja svog imovinsko-pravnog zahtjeva upućen na parnicu.

U obrazloženju presude navodi se da je, po nalaženju Apelacionog suda, prvostepeni sud od olakšavajućih okolnosti za Ljubisavljevića, “pravilno cijenio činjenicu da se pred sudom držao korektno, da je riječ o starijem čovjeku koji ranije nije osuđivan, da je bio pod dejstvom alkohola, zbog čega su njegove sposobnosti značaja djela i upravljanjem postupcima bile smanjene, ali ne bitno, dok otežavajuće okolnosti na njegovoj strani nije našao”.

Prema ovoj presudi, Ljubisavljević je u noći između 24. i 25. novembra 2016. godine ubio Mihailovićevu u napuštenoj kući u Beogradu u kojoj je neprijavljeno živio zajedno sa njom, prenosi Tanjug.

Ljubisavljević je ženu ubio oko ponoći tako što ju je, dok je ležala potrbuške na dušeku, udarao drvenom letvom, metalnom šipkom i stopalom u obući.

Pri tome joj je zadao najmanje 30 udaraca u glavu, po trupu i po udovima uslijed kojih je nastupila smrt.

Potom je oko 02:00 sata pozvao policiju i prijavio da je ženu zatekao mrtvu u kući, pokušavajući da prikrije svoje radnje i lažno predstavi uzrok njene smrti.