Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Suprugu zaklao nasred dvorišta da ga ne bi napustila, pa doživio infarkt u zatvoru

cvetkovic

U Okružnom zatvoru u Zaječaru preminuo je Dejan Cvetković, zvani Menda (49) koji je prošle godine ubio svoju suprugu Irenu iz sela Drenovac nadomak Knjaževca. Kako “Blic” saznaje, ubica je preminuo od infarkta.

Kako je “Blic” već pisao Cvetković je početkom jula 2016. godine u porodičnoj kući u Drenovcu zaklao svoju suprugu Irenu (33) jer je željela da ga napusti.

Ovaj zločin šokirao je cijelu Srbiju jer je počinjen na izuzetno svirep način. Naime, Cvetković je svoju suprugu najprije nekoliko puta ubo nožem u porodičnoj kući. Nesretna žena se svim silama branila od bijesnog supruga i uspjela je da pobjegne u dvorište.

Samo nekoliko sekundi joj je nedostajalo da izađe na ulicu i možda sebi spasi život, međutim Cvetković ju je sustigao i zaklao u porodičnom dvorištu.

Njihovom sinu, koji danas ima 12 godina, ostavio je oproštajno pismo u kojem je napisao: “’Izvini što sam te ostavio bez majke koju najviše voliš. Ali, tata više nije mogao da izdrži.’”

Prije zločina, ubica je bio na odjeljenju neuropsihijatrije gdje se liječio od simptoma sličnim parkinsovoj bolesti u Zaječaru odakle je izašao kobnog dana.

Cvetković je bio kockar, zbog dugova je rasprodao traktor, automobile, natjerao suprugu da uzme kredit. Nesretnoj ženi je dojadio takav život i tragično je završila samo zbog toga što je željela razvod.