Globus

izrael

Sve ponovo zatvorili i uveli karantin, a imaju rekordan broj zaraženih u jednom danu

23/09/2020

Razgovarat će se o uvođenju mjera poput zatvaranja sinagoga i zabrane protesta tokom praznika Yom Kippur, koji počinje 27. septembra

Unatoč karantinu koji se primijenjuje u Izraelu, registrovan je još 6.861 novozaraženi u protekla 24 sata, što je najveći broj u jednom danu od početka pandemije, prenosi Anadolu Agency (AA).

Iz Ministarstva zdravstva je navedeno da su u istom periodu od posljedica zaraze preminule 24 osobe, čime je ukupan broj povećan na 1.309.

Sa 6.861 zaraženim u protekla 24 sata u Izraelu je od početka pandemije COVID-19 utvrđen kod 200.235 osoba.

U teškom zdravstvenom stanju je 631 osoba, a oporavile su se 144.394.

U Izraelu, gdje je počeo drugi val epidemije, danas će biti i sastanak vijeća koje je formirano za borbu protiv koronavirusa, a na kojem će se razgovarati o pooštravanju mjera tokom trosedmične primjene karantina, koja je počela 18. septembra.

Razgovarat će se o uvođenju mjera poput zatvaranja sinagoga i zabrane protesta tokom praznika Yom Kippur, koji počinje 27. septembra.

Zbog naglog porasta zaraženih, odlučeno je da se od 18. septembra primijeni trosedmična blokada u Izraelu.

Tokom karantina, uslužne djelatnosti, osim tržnica, apoteka i pekara, kao i škola ostat će zatvorene, a građanima je zabranjeno kretanje više od 500 metara od svojih domova.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.