Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Svekar brutalno tukao snahu i prijetio da će je ubiti

snah

Osnovni sud u Novom Pazaru izrekao je zamjeniku višeg tužioca u tom gradu E. A. (46) i njegovom sinu M. A. (21) hitne mjere zabrane prilaska i kontaktiranja sa A. Č. (23), nevjenčanom suprugom M. A., koja ih je prijavila policiji za nasilje u porodici, piše Blic.

– Mjera u trajanju od 30 dana je donesena jer postoje indicije da je prema mogućoj žrtvi u prošlosti vršeno nasilje. Ova mjera ne znači da su oni izvršili nasilje u porodici, već je izrečena kako bi se izbjeglo nastajanje nasilja u porodice – kazao je portparol suda Edin Hodžić.

Kako se saznaje, A. Č. u četvrtak je u pratnji roditelja došla u policiju i tražila zaštitu za sebe i porodicu, jer ima strah od svekra, od kojeg je, kako je rekla, “trpjela verbalnu i fizičku torturu”.

– Prvo su mog supruga otac i stric počeli fizički da maltretiraju. Počeli su i mene da tuku, najviše svekar, koji me je udarao u glavu i tijelo, i postoje vidljive modrice i tragovi nasilja – rekla je A. Č. policiji.

U vanbračnoj zajednici sa M. A. je od decembra, a rekla je da joj je svekar još u julu, ispred zgrade suda pištoljem prijetio “da će je ubiti ukoliko njegovog sina ne ostavi na miru”. Dodala je da je posljednji put pretučena prije pet-šest dana, o čemu, kako je rekla, postoje ljekarski izveštaji, ali u službenoj bilješci nije navela ko ju je tukao.

U izjavi policiji E. A., koji je i kandidat za zamjenika tužioca za ratne zločine, naveo je da su to “notorne laži i neistine”, i da iza toga stoji “frustracija i nezadovoljstvo načinom kako je živjela u vanbračnoj zajednici”.

Pored preventivne mjere policija mu je oduzela pištolj za koji ima dozvolu, a obaviješteno je i Osnovno tužilaštvo koje će odlučiti da li će otvoriti istragu.