Globus

engleska

Tajni vojni dokumenti pronađeni na autobuskoj stanici

27/06/2021

Ministarstvo navodi kako je zaposlenik obavijestio zvaničnike o gubitku dokumenata, a dodaje se kako bi bilo "neprimjereno davati dodatne komentare"

Na autobuskom stajalištu na jugoistoku Engleske pronađeni su tajni dokumenti Ministarstva odbrane u vezi značajnih vojnih pitanja, javili su britanski mediji.

Dokumente, sačinjene od oko 50 stranica, pronašao je građanin na autobuskoj stanici u gradu Kentu, koji je kontaktirao BBC. Dokumenti su sadržavali i detalje u vezi ruske reakcije na prolazak broda Kraljevske mornarice kroz ukrajinske vode prošle srijede, o čemu su pisali mediji širom svijeta.

Također, navedeno je i moguće vojno prisustvo Ujedinjenog Kraljevstva u Afganistanu nakon povlačenja NATO-a na čelu sa SAD-om krajem ovog ljeta.

Ministarstvo navodi kako je zaposlenik obavijestio zvaničnike o gubitku dokumenata, a dodaje se kako bi bilo “neprimjereno davati dodatne komentare”.

BBC koji je došao do povjerljivih informacija, navodi kako dokumenti, koji sadrže e-mailove i PowerPoint prezentacije potiču iz ureda višeg zvaničnika ministarstva, prenosi Anadolu Agency (AA).

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.