Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

UDAR MAGNITUDE 7,4

Tajvan pogodio razoran zemljotres: Srušile se zgrade, ima mrtvih i zarobljenih

tajvan zemljotres
Foto: Screenshot/ Twitter

Potres, koji je izazvao prekid struje u glavnom gradu Taipeiju, dogodio se u 7 sati i 58 minuta po lokalnom vremenu na dubini od 15.5 km kod južne obale Tajvana

Tajvan je pogodio potres magnitude 7.4 stepena, najjači u posljednjih 25 godina. Više zgrada je srušeno. Najmanje je četvoro mrtvih, a ima i zarobljenih.

Televizijske stanice objavile su snimke zgrada kako se ljuljaju u gusto naseljenom istočnom gradu Hualienu, blizu epicentra potresa.

Potres, koji je izazvao prekid struje u glavnom gradu Taipeiju, dogodio se u 7 sati i 58 minuta po lokalnom vremenu na dubini od 15.5 km kod južne obale Tajvana, izvijestila je državna seizmološka služba.

Najmanje četvoro poginulih

Nacionalna vatrogasna agencija saopćila je da su četiri osobe poginule u okrugu Hualien.

Hualien je bio u blizini epicentra potresa.

Velike štete u Taipeiju

Velike štete od potresa su u Taipeiju. U srušenim zgradama spasioci tragaju za preživjelima.

Srušile se zgrade, vjeruje se da ima zarobljenih

Dužnosnik vatrogasne službe u okrugu Hualien, u blizini epicentra potresa. rekao je agenciji France-Presse da su se “dvije zgrade srušile i da se vjeruje da su neki ljudi zarobljeni”.

U nacionalnom brifingu koji je prenosila televizija, Tajvanska nacionalna vatrogasna agencija rekla je da se 26 zgrada “nakrivilo ili srušilo”, iako nije dala pojedinosti o lokaciji struktura.