Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Globus

Kišno vrijeme stiglo u region, u pojedinim gradovima tek 15 stepeni

02/09/2017

Sa izmjerenih 34 stepena Celzijusa u podne Skoplje je danas bilo najtopliji glavni grad u Evropi.

Istovremeno u glavnom gradu Albanije bilo je 33 stepena Celzijusa, glavnom gradu Crne Gore, Podgorici 32 stepena Celzijusa, Mostaru 31, a glavnim gradovima BiH i Srbije, Sarajevu i Beogradu po 30 stepeni Celzijusa.

I dok stanovnici Zapadnog Balkana, odnosno jugoistočne Evrope i dalje uživaju u temperaturama od 30 stepeni i više istovremeno zapadniji dijelovi bilježe veoma niske temperature.

Tako je u glavnim gradovima Hrvatske i Slovenije, Zagrebu i Ljubljani izmjereno po 17 stepeni Celzijusovih, a u Mariboru svega 15 stepeni Celzijusovih.

Kako javljaju hrvatski mediji, Rijeku je nešto prije podne zahvatilo snažno kišno nevrijeme. Oborine su u gradu i okolici stanovnicima uzrokovale probleme koji bi u prometu tijekom dana mogli postati još veći.

Prognoza do kraja dana ne obećava poboljšanje. Očekuje se još kiše uz grmljavinske pljuskove. Lokalni pljuskovi očekuju se u cijeloj Istri, a na Kvarneru je moguće i jače nevrijeme s tučom.

Mediji upozoravaju na veliku promjenu vremena diljem Hrvatske. Ona već donosi mjestimično obilne oborine te olujno nevrijeme.

 

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.