Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Razdvaja ih žandarmerija

Tenzije ispred Skupštine Srbije, na jednom mjestu su pristalice i Vučića i opozicije

skupstina-768×431

Između dvije grupe građana raspoređeni su pripadnici policije i Žandarmerije a po navodima medija, za sada nije bilo incidenata

Ispred Skupštine Srbije večeras su se okupile dvije grupe građana koje podržavaju poslanike SNS Aleksandra Martinovića i Sandru Božić, odnosno lidera Dveri Boška Obradovića, koji su stupili u štrajk glađu.

Kako je prenijela televizija Pink, na platou ispred zgrade parlamenta okupilo se oko 400 stotine pristalica SNS i nekoliko desetina građana koji podržavaju jednog od lidera Saveza za Srbiju, Boška Obradovića.

Pristalice SNS uzvikuju „Boško fašisto“ i nose zastave Srbije kao i transparent sa zajedničkom fotografijom predsjednika Srbije i Kine, Aleksandra Vučića i Si Đinpinga, uz natpis „Srbi i Kinezi braća zauvijek“.

Između dvije grupe građana raspoređeni su pripadnici policije i Žandarmerije a po navodima medija, za sada nije bilo incidenata.

Predsjednik Pokreta Dveri i narodni poslanik Boško Obradović, koji drugi dan štrajkuje glađu, izjavio je danas da je miting koji je ispred Doma Narodne skupštine organizovala Srpska napredna stranka (SNS) „tužna slika nerazumnog režima“ i da je Srbija „opasno podijeljeno društvo“.

„Sve sam mogao da očekujem, ali da SNS napravi miting u moju čast – to ne. Tužna slika nerazumnog režima koji štrajkuje glađu protiv opozicije i organizuje miting svojih članova protiv jednog čovjeka.

Opasno podijeljeno društvo koje razdvaja Žandarmerija da ne bi sve otišlo dođavola“, napisao je Obradović na tviteru uz fotografije ispred Skupštine Srbije.

Jedan od lidera Saveza za Srbiju Dragan Đilas je, ispred parlamenta, pozvao na smanjenje tenzija.

On je izjavio je da je sve što radi vlast „Gebelsovština“ jer optužuju opoziciju da radi sve ono što oni rade.

„Ja s ovog mjesta apelujem na njih još jednom da stanu. Sjedite da razgovaramo, da dogovorimo izbore, da smanjimo tenzije“, rekao je Đilas za N1.