Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Globus

Teroristi ISIL-a iz Mosula bježe prerušeni u žene

24/07/2017

Neki borci ISIL-a pokušavaju da pobjegnu iz Mosula prerušeni u žensku odjeću, a fotografije koje su napravili irački vojnici prilikom njihovog hapšenja pokazuju teroriste sa hidžabima i nikabima, nakarminisnih usana, sa lažnim mladežima.

Jedan terorista se prerušio u ženu kako bi pobjegao iz Mosula, ali je uhvaćen jer se nije obrijao.

Odjeven kao žena, islamista je pokušao da pobjegne i nije štedio puder, karmin i maskaru. Ali, odali su ga neobrijani brkovi i brada.

Nekoliko stotina boraca ISIL-a došlo je prije tri godine u Mosul, nakon poraza iračke vojske, uspostavilo vladavinu terora i proglasilo kalifat na iračkoj i sirijskoj teritoriji.

Od početka napada na Mosul, u oktobru prošle godine, taj drugi najveći irački grad napustilo je više od milion ljudi, a oko 820.000 i dalje je u izbjeglištvu.

Vrhovni ajatolah Ali el Sistani, glavni šiitski klerik u zemlji, u prvom vjerskom obredu nakon oslobađanja Mosula pozvao je Iračane da izbjegavaju nasilje.

Naime, u medijima se pojavio video-snimak koji prikazuje vojnike kako ubijaju militante uhvaćene u Mosulu, navode analitički protali.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.