Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Šri Lanka

Teroristički napad na Uskrs: Najmanje 129 poginulih i 500 ranjenih (VIDEO)

sri_lanka

Za eksplozije još niko nije preuzeo odgovornost.

Prvobitni izvještaji govore o šest eksplozija, tri u katoličkim crkvama u kojima se slavio Uskrs i tri u hotelima s pet zvjezdica, navodi policija

Najmanje 50 osoba je poginulo a više od 200 je ranjeno u nedjelju u Šri Lanki u više eksplozija na nekoliko lokacija uključujući crkve i hotele s pet zvjezdica u glavnome gradu, rekla je policija, a prenosi agencija dpa.

Eksplozije su prijavljene na nekoliko lokacija u Colombu i izvan njega, prema policijskim podacima. Zasad se prvi podaci o broju žrtava ne podudaraju, pa tako agencija France Presse javlja da su 42 osobe poginule, dok Reuters navodi da je najmanje 20 mrtvih i 280 ranjenih.

Prvobitni izvještaji govore o šest eksplozija, tri u katoličkim crkvama u kojima se slavio Uskrs i tri u hotelima s pet zvjezdica, navodi policija.

Niko nije preuzeo odgovornost

Eksplozije su se dogodile gotovo istodobno.

Jedan od pogođenih crkava, Crkva sv. Sebastiana u Negombu sjeverno od Colomba, objavila je fotografije razaranja unutar crkve na svojoj Facebook stranici na kojoj se vidi krv na klupama i podu te zatražila pomoć javnosti.

Za eksplozije još niko nije preuzeo odgovornost.

Samo oko 6% uglavnom budističke Šri Lanke su katolici, ali religija se smatra ujedinjujućim faktorom jer uključuje ljude iz tamilskih i većinskih sinhalskih etničkih skupina.

Uskoro više infomacija.