Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Teroristima koji su joj ubili porodicu odsjeca i kuha glave

domacica-3

Jedna Iračanka riješila je da se islamistima krvavo osveti zbog ubistva porodice. Ona se bori protiv terorista još od 2004. godine.

Vahida Muhamed al Džumaili (39) ostala je bez pola svoje porodice u napadima ISIL-a. Sada je jedna od najopasnijih osoba po ovu terorističku organizaciju, od čijeg lidera Abu Bakr al Bagdadija je dobila i prijetnje smrću.

ISIL je ranije ove godine ubio Vahidinog drugog supruga. Prethodno su joj ubili trojicu braće i oca.

Vahida je rekla da je odsjecala glave teroristima i kuhala ih kako bi osvetila smrti članova svoje porodice. Prema njenim riječima, sama je ubila 18 pripadnika ISIL-a u Iraku, ali sebe opisuje kao “domaćicu”.

domacica-1

– Borim se protiv njih, odsjecam im glave, kuham ih i spaljujem njihova tijela – kaže ona za CNN.

Ona je na Facebooku objavila i slike na kojima se vide odrubljene glave.

Vahida je poznata i kao Um Hanadi i predvodi paravojnu formaciju od 70 Iračana koji pomažu državnoj vojsci u borbi protiv ISIL-a u mjestu Širkat, južno od Mosula.

Prošle nedjelju su ona i njena grupa preuzeli kontrolu nad Širkatom od terorista.

Ona se nalazi u vrhu liste za odstrel kod islamista, koji su već nekoliko puta pokušali da je ubiju.

– Stalno mi stavljaju bombe ispod automobila. To su pokušali 2006. godine, 2009, 2010, triput 2013. i jedanput 2014. Nekoliko su puta bili blizu da me likvidiraju. Imam geler u glavi i na nozi, a rebra su mi polomljena. Vjerujem da sam na samom vrhu njihove crne liste, i ispred iračkog premijera – kaže ona.

domacica-2

Njen prvi suprug je stradao u borbama, drugog su joj ubili džihadisti. Ubili su joj i braću, mučili zetove i sakatili. Kako kaže ubili su joj i psa, ovcu, pticu,…

Vahida ima dve kćerke, koje trenutno čuvaju svoju djecu. Međutim i one su spremne za borbu ako zatreba.