Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Hrvatska

Teško pokretnu majku dvije godine tukao štapom

vrsnjacko nasilje foto ilustracija 01 (1)

Okrivljenog 41-godišnjaka tereti se da je tokom 2019. i 2020. godine u porodičnoj kući u okolini Koprivnice učestalo vrijeđao i fizički napadao svoju teško pokretnu 65-godišnju majku

Muškarac (41) iz okoline Koprivnice u Hrvaskoj optužen je da je kroz posljednje dvije godine zlostavljao majku.

On joj je, piše DORH koji je podigao optužnicu, majci prijetio, udarao je štapom po glavi i tijelu te je polijevao hladnom vodom. Početkom jula joj je prijetio da će je ubiti.

“Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici je 27. jula podiglo pred Općinskim sudom u Koprivnici optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1979.) zbog počinjenja kaznenih djela prijetnje iz čl. 139. st. 3. u vezi st. 2. Kaznenog zakona, tjelesne ozljede iz čl. 117. st. 2. u vezi st. 1. KZ-a i nasilja u porodici iz čl. 179.a KZ-a.

Okrivljenog 41-godišnjaka tereti se da je tokom 2019. i 2020. godine u porodičnoj kući u okolini Koprivnice učestalo vrijeđao i fizički napadao svoju teško pokretnu 65-godišnju majku te ju u više navrata polijevao hladnom vodom, kao i da je 5. jula 2020. došao u spavaću sobu svoje majke koja je ležala u krevetu i zaprijetio joj da će je ubiti, a potom joj zadao više udaraca rukama i štapom po glavi i tijelu i nanio joj tjelesne povrede.

Vijeće Županijskog suda u Koprivnici usvojilo je prijedlog državnog odvjetništva i produžilo okrivljeniku istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela i počinjenja kaznenog djela kojim prijeti”, stoji u saopćenju DORH-a.