Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Globus

Tigar ubio čuvara u ZOO vrtu u Poljskoj (VIDEO)

16/09/2015

Direktor Zoološkog vrta u Vroclavu Radoslav Ratajščak izrazio je duboko žaljenje zbog smrti čuvara koga je jutros tokom spremanja ispusta iz kaveza iznenada napao i usmrtio tigar ali i poručio da tigar neće biti uspavan jer nije kriv, pošto čuvar nije smio da ulazi u ispust dok se životinje ne prebace na drugo mjesto.

-Zašto tigar da bude uspavan? U takvim situacijama uvijek postoji izvjesni element greške čovjeka. Tigar nije kriv. Životinja je bila na svom terenu koji brani. Tamo čuvar nije imao šta da traži – kazao je danas za poljske medije direktor Zoovrta u tom gradu na jugozapadu Poljske.

Ratajščaku nije jasno kako je tragedija mogla da se desi, zato što je, kako je naglasio, Rišard Pakla, 57-godišnji čuvar sumatranskih tigrova bio vrlo iskusan, osvjedočeni radnik a jutros je obavljao rutinsko čišćenje i spremanje kod para tigrova kao hiljadu puta do sada.

Prvobitno se mislilo da je čuvara možda usmrtila tigrica iz para sumatranskih tigrova koje gaji Zoovrt, koja je u Vroclav došla početkom ljeta i još se adaptira. Pokazalo se, medjutim, da je čuvara napao i usmrtio mužjak, koji je u vrtu već pet godina i čuvara poznaje.

-Dramu je video drugi čuvar tigrova koji je u posljednjem trenutku zatvorio ispust i spriječio da tigar pobjegne napolje u vrt – kazao je Ratajščak, dodajući da je tragedija mogla da bude veća, prenosi Beta.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.