Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Tijela bogataša i njegove supruge pronađena zakopana u dvorištu

tajland

Nakon šestodnevne potrage, na Tajlandu su pronađena tijela penzionisanog britanskog biznismena i njegove supruge, javlja Telegraph.

Tijela Alana i Nott Hogg nađena su zakopana u dvorištu njihove luksuzne kuće na sjeveru Tajlanda, a za narudžbu ubistva optužen je brat ubijene žene, Warut Satchakit. Motiv za dvostruko ubistvo navodno je bio novac, a Satchakit je već neko vrijeme bio u svađi s porodicom zbog finansijskih problema, piše Daily Mail.

Policija je prvobitno uhapsila Satchakita zbog krađe i pokušaja prodaje automobila koji je ukrao s mjesta zločina, a kasnije su forenzički nalazi iz vozila istražitelje odveli do plaćenih ubica. Nakon što su ubice priznali zločin, policija je ponovno pritvorila Waruta, a on je potom nakon i sam potvrdio da je naručio dvostruko ubistvo. Za smaknuće je ubicama platio 1.175 funti, izjavila je lokalna policija.

Plaćene ubice pucali su u Hogga dok se nalazio blizu svog bazena, a njegovu suprugu na smrt su pretukli čekićem u garaži. Zakopana tijela bračnog para pronašli su psi tragači na dubini od dva metra.

Alan Hogg, porijeklom iz Edinburgha, bio je penzionisani direktor uspješne kompanije u Velikoj Britaniji, a preselio se na Tajland prije nekoliko godina. Ondje se oženio s Nott i živio ugodnim životom u vili na tri sprata. Mještani su za njegovu suprugu rekli da je bila “najljepša žena u gradu”, a njega su lokalnim medijima opisali kao prijateljski naklonjenu osobu koja im je uvijek pomagala.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=54IYp547Z70