Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Tijelo Kim Jong Nama vraćeno Sjevernoj Koreji

Kim Jong Nam

Tri Sjevernokorejca koja su tražena radi ispitivanja u vezi s ubistvom polubrata sjevernokorejskog vođe u petak su se vratili kući zajedno s tijelom ubijenog Kim Jong Nama, nakon što je Malezija pristala na dogovor o razmjeni sa Sjevernom Korejom, javlja Reuters.

Malezijska policija, koja istražuje ono što američki i južnokorejski zvaničnici smatraju atentatom izvršenim od strane sjevernokorejskih agenata, uzela je izjave od ove tri osobe prije nego što im je dopušteno da napuste zemlju.

– Dobili smo ono što smo htjeli od njih… Pomogli su nam i dozvoljeno im je da odu – kazao je šef policije Khalid Abu Bakar na konferenciji za novinare u Kuala Lumpuru, dodajući da nije bilo osnove za zadržavanje ovih osoba.

Kineski ministar vanjskih poslova Lu Kang kazao je da je tijelo sjevernokorejskog građanina ubijenog u Maleziji vraćeno Sjevernoj Koreji preko Pekinga, zajedno sa “relevantnim” građanima Sjeverne Koreje.

Malezijske vlasti Kimovo tijelo su vratile u četvrtak po dogovoru koji je osigurao puštanje devet Malezijaca koji su držani u Pjongjangu.