Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Tin Šunjerga koji je ubio roditelje doživio nervni slom u zatvoru

Tin Šunjerga

Devetnaestogodišnji Tin Šunjerga, koji je optužen za ubistvo svojih roditelja u Čistoj Velikoj kod Vodica, doživio je u ćeliji šibenskog istražnog zatvora teški nervni slom, zbog čega je hitno prebačen na Odjeljenje psihijatrije zatvorske bolnice u Zagrebu.

Hrvatski mediji navode da je Šunjerga, po svemu sudeći, tek u ćeliji postao svjestan težine zločina koji je počinio ubistvom svoje majke Silvane (46) i oca Marina (45), policijskog specijalca.

“Tin uopšte nije mogao da spava, a iz dana u dan kod njega je bilo sve izraženije autodestruktivno ponašanje, koje je rezultiralo potpunim psihičkim rastrojstvom”, navode mediji.

Šunjerga je 25. marta oko 16.00 sati hicem iz pištolja prvo ubio majku Silvanu, da bi oko 17.30 sati u garaži roditeljske kuće u Čistoj Velikoj ubio i svog oca Marina. Prethodno je provalio u sef, iz kojeg uzeo očev privatni pištolj.

Uhapšen je u Tribunju, kod Šibenika. Prilikom hapšenja pokušao je da pobjegne, ali su ga policajci u tome spriječili, ispalivši nekoliko hitaca u automobilsku gumu na njegovom vozilu. Šunjerga je na saslušanju pred Državnim tužilaštvom u Šibeniku priznao ubistva.