Globus

srbija

Tinejdžer pobjegao iz škole, roditeljima poslao jezivu poruku i objesio se

13/03/2019

Otac je pokušao da ga nazove na telefon, ali se nije javljao

Nekoliko trenutaka od kada je u oproštajnoj poruci roditeljima najavio da će se ubiti, dječak je digao ruku na sebe – niko ne zna zbog čega.

M. S. (14) iz Ravanjskog Polja kod Užica objesio se juče u kući svog strica pošto je otišao iz škole poslije drugog časa.

Dječak, učenik sedmog razreda Osnovne škole “Đura Jakšić” u selu Ravni, za vrijeme velikog odmora otišao je iz škole prema kući svog strica u Ravanjskom Polju, koja je udaljena oko dva kilometra od njegove kuće.

Na putu do stričeve kuće svratio je u seosku prodavnicu i kupio neke sitnice. Oko 11 sati kada je već bio pred kućom očevog brata mobilnim telefonom poslao je poruku svom ocu i majci u kojoj je napisao da ih puno voli, ali da će se ubiti, saznaje Blic.

Otac je pokušao da ga nazove na telefon, ali se nije javljao.

Oni su u to vrijeme bili u putu. Vraćali su se iz Užica. Počela je trka sa vremenom da što prije stignu, jer dječak nije odgovarao na pozive, a stric nije bio kod kuće.

Kad su stigli, zatekli su stravični prizor. Tijelo dječaka visilo je ispod otvorene šupe. Niko ne zna koji su razlozi zbog kojih se M. S. ubio. Prema pričama komšija koji su zatečeni vešću, dječak je juče ujutru najnormalnije sa vršnjacima iz Ravanjskog Polja otišao u školu u Ravni.

Prekjuče, kažu oni, najnormalnije se igrao sa djecom iz zaseoka. I uobičajeno se ponašao u školi. Preminuli dječak ima mlađu sestru i brata, koji su peti, odnosno četvrti razred.

Kako Blic saznaje, dječak je glumio u školskom filmu koji su đaci napravili u školi.

Takođe, klinika “Dr Laza Lazarević”, 24 časa dnevno, 365 dana u godini pruža hitnu medicinsku pomoć iz domena mentalnog zdravlja.

Kako kažu stručnjaci, javljanje psihijatru ili psihologu, traženje pomoći kada je teško – nije sramota.

– Svakog od nas nekada boli i duša, to je znak da smo živi i da vrijedimo – rekla je ranije za Blic dr Ivana Stašević Karličić.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.