Globus

SAD

Tinejdžer slučajno usmrtio 13-godišjeg prijatelja vatrenim oružjem

19/07/2021

Petnaestogodišnjak je zadržan u pritvorskom centru za maloljetnike

Trinaestogodišnji dječak iz američke savezne države Utah preminuo je od posljedica ranjavanja vatrenim oružjem kojim ga je slučajno upucao 15-godišnji prijatelj, saopštila je policija, prenosi Anadolu Agency (AA).

Tinejdžeri su se iskrali iz svojih domova i sastali se na parkingu crkve u predgrađu Salt Lake Cityja u zapadnom Jordanu, rekao je policijski poručnik Richard Bell.

Jedan od dječaka donio je pištolj i slučajno je otvorio vatru, usmrtivši mlađeg tinejdžera. Tinejdžer nije znao da je oružje napunjeno.

“Ne vjerujemo da je namjeravao ubiti svog prijatelja. Stariji dječak nazvao je 911 nakon pucnjave, prestravljen i želeći da pomogne svom prijatelju”, rekao je Bell.

Petnaestogodišnjak je zadržan u pritvorskom centru za maloljetnike zbog sumnje da je ubio, ali dosadašnja istraga pokazala je da je pucnjava “tragična nesreća”. Imena tinejdžera nisu objavljena.

Policija nije otkrila odakle tinejdžerima pištolj, ali je upozorila vlasnike oružja da ih zaključaju u svoje domove i razgovaraju s djecom o njihovoj sigurnoj upotrebi.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.