Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Tinejdžeri se smijali i snimali smrt čovjeka u jezeru (VIDEO)

utapanje

Američki tinejdžeri koji su se smijali dok su snimali invalida Jamela Dunna kako se utapa u jezeru u saveznoj državi Florida nisu pravno bili odgovorni da mu pomognu, ocjenjuju stručnjaci.

Policija je pokrenula optužbe za loše ponašanje protiv pet maloljetnika, koji imaju između 14 i 16 godina jer nisu prijavili Dunnovu smrt.

Dok se nesretni 31-godišnji Dunn davio u jezeru na Floridi pet tinejdžera se smijalo i snimalo njegovu smrt nakon čega su postavili snimak na internetu. Tinejdžeri su ignorisali njegove pozive u pomoć.

Jamel Dunn

Dunnovo tijelo pronađeno je pet dana nakon smrti u poodmaklom stadijumu raspadanja.

Porodični prijatelj obavjestio je vlasti o snimku, tinejdžeri su privedeni i ispitani.

Sudija Vrhovnog suda Anthony Kennedy ističe da prema američkom zakonu ne postoji obaveza da se nekom pomogne u slučaju nevolje.

https://www.youtube.com/watch?v=dt1oWKAa9lE

– Niste dužni da pomognete nekom u opasnosti. Ako slijep čovjek ide ka ulici ne morate ga zaustavite. Postoje kritike ovom pravilu ali takva je regulativa”, naglasio je Kennedy, prenosi britanski dnevnik Indiependent.

Zemlje među kojima su Argentina, Brazil, Francuska, Njemačka, Italija i Rusija imaju zakone po kojima očevici treba da priteknu u pomoć ugroženima, što može značiti i samo da pozovu vlasti.