Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Tinejdžerka se našminkala i stavila parfem, pa se objesila

12-marijana-samoubistvo-2

“Ničim nije pokazivala da ima neke probleme. Rekla nam je da ide u drugu sobu da loži kotao, sve nas je poljubila i otišla. Posle nekog vremena unuk je krenuo u prostoriju gdje koljemo stoku i tu je zatekao Marijanu sa omčom oko vrata. Kanap je prebacila preko kuke za koju se kače svinje, a ispod nje su bile papuče i prevrnuta stolica. Strčao je do mene i rekao: “Dada se obesila.”

Ovo je za Novosti ispričao Miodrag G. iz okoline sela Zlot kod Bora, čija se petnaestogodišnja unuka Marijana G, učenica srednje Tehničke škole u Boru, objesila u porodičnoj kući. Da sve bude još čudnije, prije godinu dana, na skoro identičan način, ubila se jedanaestogodišnja N. G. iz istog sela.

Tragedija se odigrala u okolini Zlota, na porodičnom imanju u rejonu zvanom Dubrava. Da se nešto čudno dešava posumnjao je Marijanin otac.

– On je bio na poslu i pozvao ju je na mobilni telefon – dodaje naš izvor. – Djevojčica se, međutim, nije javljala, pa je pozvao svog sina i rekao mu da ide da pronađe sestru.

Dječak je obišao cijelo imanje, prije nego što je ušao u prostoriju gdje kolju svinje.

– Kada je otvorio vrata, vidio je sestru obješenu. Kanap je vezala za kuke na koje se inače kače svinje – nastavlja izvor Novosti. – Pozvao je oca, koji je obavijestio policiju, a onda dojurio kući. Nesretno dijete je najvjerovatnije slomilo vrat, ali obdukcija to tek treba da potvrdi.

Kako se saznaje, djevojčica ničim nije odavala da je depresivna ili da se sprema da digne ruku na sebe. Nije ostavila oproštajno pismo, tako da je tajnu samoubistva najvjerovatnije odnijela u grob.

– Bila je dobar đak – ispričali su nam Marijanini drugovi. – Nikada se nije žalila, niti je bila tužna. Do septembra se zabavljala sa jednim momkom, ali nismo stekli utisak da je patila poslije raskida. A možda je to samo vješto krila.

U šoku su i svi iz Tehničke škole u Boru koju je Marijana pohađala.

– Znamo da je živjela sa ocem, bratom i maćehom u okolini Zlota – rekao nam je jedan od njenih školskih drugara. – Navodno, majka ih je napustila dok su još bili mali. Međutim, zaista nikada nije odavala utisak da je tužna ili uznemirena.

Sve se desilo u porodičnoj kući udaljenoj nekoliko kilometara od tog mjesta. N. G. je bila u kući sa majkom, bakom i djedom. Kazala je majci da ide u svoju sobu da nalakira nokte. Međutim, kako se dugo nije pojavljivala, ukućani su ušli u njenu sobu i pronašli je mrtvu.

Po nepotvrđenim informacijama, djevojčica je, iz još neutvrđenih razloga, uzela konopac kojim se vezuju bale sa sijenom. Napravila je omču, prebacila je preko grede i presudila sebi. Majka je pokušala da pomogne svojoj kćerki jedinici, ali u tome nije uspjela. Djed i baka su pozvali oca i Hitnu pomoć, čije su ekipe ubrzo stigle na lice mjesta. Međutim, ljekari su samo mogli da konstatuju smrt nesretne devojčice.

– Bila je odličan đak i uvijek je bila vesela – ispričao je jedan od rođaka. – Nikada se nije žalila, iako je svakodnevno pješačila do škole nekoliko kilometara. Sa svakim je pričala i uvijek je bila vesela. Nikada ne bih ni pomislio da bi mogla da podigne ruku na sebe.

Telefon na vještačenju

Mobilni telefon Marijane G. policija je uzela i odnijela na vještačenje. Kako nam je rečeno, s obzirom na to da ona nije ostavila oproštajno pismo pokušat će da provjerom poziva i poruka utvrde zašto je digla ruku na sebe.