Tinejdžerku mučili osam sati: Željela sam skočiti sa osmog sprata

summer-pr

Jedna tinejdžerka otkrila je kako je željela skočiti kroz prozor osmog sprata zgrade nakon što su je troje razbojnika zatvorili u stan i mučili je više od osam sati.

Summer Gregg (18) su tukli metalnim lancem, urinirali po njoj, i tjerali je da se ponaša poput psa da bi ispunili rođendansku želju jednom od napadača u Doncasteru.

– Nisam mislila da ću ostati živa. Pomislila sam da bi skakanje kroz prozor me ubilo ili spasilo, kazala je Gregg kojoj je bilo 17 godina u vrijeme stravičnog napada.

jay-james-amy

Jay Blades, James Canning i Amy Gaines

Ona je Jaya Bladesa (20), Jamesa Canninga (20) i Amy Gaines (21) smatrala svojim prijateljima, a horor je počeo 22. decembra prošle godine kada je u sitne sate nazvala Bladesa da prenoći kod njega pošto je bilo kasno da se vraća sama kući. Ispostavilo se da je napravila kobnu grešku.

U stanu je zatekla Canninga i Gaines, a čim je ušla u stan osjetila je da nešto nije u redu.

Bladesa i Gaines je poznavala oko dvije godine, preko njenog momka Andrewa Smitha, dok je Canningsa srela dva puta.

summer4

Prije nego što je počelo mučenje, trio je razmjenjivao poruke na mobitelima.Prvo su joj govorili da je njen dečko Andrew vara, a kad je ona odbila da je povjeruje u to, postali su agresivni.

– Pokušala sam da odem kući, ali Amy me zaustavila na vratima. Kazala je da pošto je ona majka ne bi nikad dozvolila da tako kasno izađem napolje, ispričala je Summer koju su zatim počeli šamarati, udarati šakama, a sve su to i snimali.

– Jay je počeo izvoditi poteze borilačkih vještina i rekao je da mu je rođendanska želja da se snima kako ih isprobava na nekome. Nisu mi dozvolili da sjedem na kauč, nego su mi rekli da stanem na sve četiri i oponašam psa. James je počeo urinirati po meni. Molila sam ih da prestanu, ali me niko nije slušao – ispričala je Summer, te dodala kako je najstrašniji trenutak bio kada je čula siledžije kako je namjeravaju ubiti.

summer5555

Mučenje je završeno kad su pozvali četvrtu prijateljicu da “dovrši posao”, a njoj je ostalo samo to da pozove pomoć.

Četvrta prijateljica i Amy su otpratili Summer do bolnice, uz instrukcije da kaže kako je napadnuta na ulici. Međutim, razoktriveni su u bolnici kada je jedan uposlenik čuo njihov razgovor da trebaju izbrisati snimke i fotografije od prethodne noći.

Gregg je u bolnici provela tri sedmice nakon napada. Ruka joj je bila u gipsu šest sedmica. Pretrpjela je povrede na rukama, nogama, leđima, prsima i glavi, te je zamalo ostalo slijepa.

Gaines i Canning su osuđeni na pet godina boravka u instituciji za mlade prestupnike, dok je Blades dobio četiri i po godine. Summer smatra da su trebali biti u zatvoru za odrasle jer su bili odrasle osobe kad su je mučili.