horor u hotelu

Tinejdžerku silovalo 30 muškaraca, oni tvrde da je bilo na “dobrovoljnoj bazi”

eliat

Reagirao je izraelski premijer Benjamin Netanyahu koji je pozvao da se sve odgovorne za ovaj čin privede pravdi

Izraelska policija pokrenula je veliku istragu o silovanju 16-godišnje djevojke u hotelu na jugu zemlju, u gradiću Eliat.

Dosad su uhapšena dva muškarca, od kojih je jedan policiji rekao da je tinejdžerica te večeri imala spolne odnose sa više od 30 muškaraca, ali da je sve bilo na dobrovoljnoj bazi. Uhapšeni muškarci optuženi su za silovanje djevojke dok je bila pod utjecajem opijata.

Reagirao je izraelski premijer Benjamin Netanyahu koji je pozvao da se sve odgovorne za ovaj čin privede pravdi, javlja BBC.

– Ovo je šokantno, nema druge riječi. Ovo nije samo zločin protiv ove djevojke, ovo je zločin protiv čovječnosti koji zaslužuje svaku osudu – rekao je premijer. Prema dosad objavljenim informacijama, djevojka je silovanje prijavila prošlog petka. U Eliat je stigla turistički sa svojom prijateljicom, te se sastala sa skupinom njezinih poznanika. Zajedno su otišli na piće nakon čega su se vratili u hotel gdje ju je grupa muškaraca silovala jedan po jedan. Vlasti su objavile kako je djevojčina prijateljica pokušala zaustaviti nasilje, ali nije uspjela.

Identiteti dvojice uhapšenih nisu objavljeni, no lokalni mediji javljaju da je riječ o lokalnim stanovnicima starim oko 20 godina. Jedan je uhapšen nakon što je policija pronašla video-poruke koje je razmjenjivao s djevojkom, ali on je to demantirao ustvrdivši da je očito netko drugi morao koristiti njegov telegon. Isti okrivljenik policiji je ispričao da je činjenica da je djevojka imala toliko seksualnih odnosa te noći, no da će nadzorne kamere pojasniti da je riječ o dobrovoljnom odnosu.

Ministar odbrane i sigurnosti Benny Gantz osudio je događaj.

– Policijska istraga još traje, ali važno je da pošaljem poruku svima koji su sudjelovali ili barem nazočili ovom gnjusnom slučaju ili sličnim takvim događajima. Jedina stvar koju ste dokazali je odsutstvo duše i potpuni izostanak morala, ako ste za takvo nešto sposobni – rekao je ministar poručivši žrtvi da želi da zna kako je njegovo srce uz nju, te da nije sama, javlja BBC.