Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Uočeno na snimku

Tjelohranitelji vođe ISIL-a nose hrvatske pištolje! (VIDEO)

bagdadi

Jedan analitičar specijaliziran za oružje u upotrebi na Bliskom istoku zaključio je da je riječ o HS.9, proizvodu karlovačkog HS Produkta

Abu Bakr al-Bagdadi i dalje je živ. Šef nekad najmoćnije i najbogatija terorističke organizacije na svijetu, ISIL, ovih dana objavio je prvi video snimak u posljednjih nekoliko godina.

Pozivao je svoje preostale ratnike na još snažniji otpor, govorio kako će se vratiti još moćniji, prijetio svima, ali pažljivom analizom u oči upada i jedna poveznica s Hrvatskom.

Naime, dok vođa ISIL-a razgledava neke dokumente, jedan njegov tjelohranitelj pokazuje pištolj u futroli. Jedan analitičar specijaliziran za oružje u upotrebi na Bliskom istoku zaključio je da je riječ o HS.9, proizvodu karlovačkog HS Produkta. Pažljivim pregledom čini se da je isti analitičar u pravu,

Određeni detalji ručke su identični, a u prilog ide i činjenica da je prije nekoliko godina barem 20.000 takvih pištolja završilo u rukama iračke policije i specijalnih jedinica. Uzevši u obzir da je tamošnja policija poznatija po razbacivanju novcem i jeftinom prodajom svega što mogu ponuditi na crnom tržištu, vrlo vjerovatno je tako i taj pištolj završio u rukama terorista.

Hrvatske puške, VHS-2, također redovno završava diljem Bliskog istoka zato što ih iračka policija zaduži i proda. Amerikanci su se susretali sa sličnim problemima dok su značajnije finansirali tamošnju vojsku i policiju. Redovito su pronalazili “nevidljive divizije” gdje bi na papiru bilo nekoliko hiljada vojnika pod punom vojnom spremom, a zapravo je bilo riječ o nekoliko stotina loše opremljenih dragovoljaca.

Vojnu opremu i sav ostali materijal bi nadređeni rasprodavali čim bi im stigao. Novac bi, naravno, ulagali u vile i luksuzne automobile.