Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

hrvatska

Tomislav Tomašević nakon glasanja: Ovo su povijesni izbori za Zagreb

tomasevic

Tomašević je, nakon što je obavio građansku dužnost, svim hrvatskim građanima čestitao Dan državnosti koji se obilježava danas

Kandidat “Platforme Možemo!” za gradonačelnika Zagreba Tomislav Tomašević glasao je na izbornom mjestu na Trešnjevci poručivši kako je riječ o povijesnim izborima za Zagreba nakon dva desetljeća, javlja Anadolu Agency (AA).

Tomašević, koji je u prvom krugu lokalnih izbora prije dvije sedmice osvojio 45 posto glasova zagrebačkih birača, u drugom krugu danas se natječe s protukandidatom stranke Domovinski pokret Miroslavom Škorom koji je osvojio 12,2 posto glasova.

Tomašević je, nakon što je obavio građansku dužnost, svim hrvatskim građanima čestitao Dan državnosti koji se obilježava danas.

“Lokalni izbori su povijesni i Grad Zagreb će, na ovaj ili onaj način, dobiti gradonačelnika. Vjerujem da ću to biti ja, ali rezultate ćemo vidjeti iza 19 sati”, poručio je Tomašević.

Dodao je, kako je nakon uspjeha njegove stranke Možemo!, izbor za gradonačelnika posljednji korak kojega treba obaviti “kako bi počeli provoditi obećane promjene”.

“Nadam se dobroj izlaznosti, vrijeme je dobro. Ovo su ipak povijesni izbori jer će Zagreb dobiti novog gradonačelnika nakon 20 godina”, kazao je Tomašević.

Protukandidat Miroslav Škoro glasao je na izbornom mjestu na zagrebačkim Šestinama.

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović najavio je kako neće izići na izbore, dok će premijer Andrej Plenković glasati bez prisutnosti kamera i javnosti.