Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Tragedija u Italiji: Pronađena prva žrtva, na pozive spasilaca niko ne odgovara

1

Strahuje se da je više ljudi poginulo u hotelu u centralnoj  Italiji nakon što se u srijedu navečer snježna lavina, za koju se pretpostavlja da ju je izazvala serija zemljotresa  tokom jučerašnjeg dana, obrušila na hotel “Rigopiano” u planinskom gradiću Farindola u italijanskoj regiji Abruzzo, javljaju u četvrtak talijanski mediji.

Italijanski mediji navode, pozivajuči se na informacije spasilačkih ekipa na terenu, da je poginulo veliki broj osoba. Na poziv ekipa na terenu iz hotela niko nije odgovorio.

Sumnja se da je pod snijegom između 20 i 30 osoba, a pronađena je i prva žrtva, stariji muškarac, koji još nije identifikovan, prenose italijanski mediji.

U hotelu je bilo 22 turista, među kojima je i dvoje djece, te sedam uposlenika.

Guverner Pescare Antonio Di Marco je na društvenoj mreži Facebook napisao da su doživjeli strašnu tragediju. Prema njegovim riječima, djeluje kao da ima žrtava, ali moraju imati zvanične podatke.

Informaciju o lavini putem SMS-a poslale su dvije osobe koje su se u tom trenutku nalazile izvan hotela.

Poruku su poslali Giampaolo Parete i Fabio Salzetta koji su bili ispred hotela kada su vidjeli da lavina dolazi. Oni su lakše povrijeđeni, te su prevezeni u bolnicu.