Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Tragedija u Srbiji: Blizanci došli u goste, pa poginuli u eksploziji plina

nada i milan pavlovic

Brat i sestra blizanci, Neda i Milan Pavlović, poginuli su u jučerašnjoj stravičnoj eksploziji plinske boce u Nišu. Prilikom eksplozije u prizemlju porodične kuće još četiri osobe su ozlijeđene, piše Blic.rs.

Riječ je o njihovoj majci Nataši Pavlović (49), te Ivani Cvetanović (50), Zorici Petrović (74) i Dragomiru Rašiću (84).

Neda je bila gimnazijalka, Milan je išao u Pravno-poslovnu školu, a oboje su željeli nakon mature upisati isti fakultet. Učenici obje škole zbog tragedije danas nisu došli na nastavu.

Kako saznaje Blic, brat i sestra su u kobnom trenutku s majkom došli u goste na prvi sprat kuće. Oni su od siline eksplozije propali kroz pod, nakon čega se kompletan plafon u prizemlju sručio na njih.

– Čuo sam snažnu eksploziju. Istrčao sam na ulicu. Tu je ležao muškarac i čulo se zapomaganje iz kuće. Viknuo sam “ima li djece” i kada su mi rekli da ima, impulzivno sam potrčao unutra da im pomognem. Međutim, prizor je bio stravičan. Naišao sam na dječaka koji je bio zarobljen ispod betonske ploče, a odmah pored njega ležala je i djevojčica. Ni jedno ni drugo nisu davali znake života. Cijeli prvi sprat se sručio na njih, nije ih bilo moguće izvući – ispričao je susjed Dejan Tocić.

Na teren su ubrzo stigle i ekipe vatrogasaca i policije, koje su pretraživale ruševine unutar kuće. Tri ozlijeđene žene su bile u kući u trenutku tragedije, dok je ozlijeđeni 84-godišnjak bio slučajni prolaznik na ulici.

Kako kaže Kosana Miligić, jedna od komšinica iz obližnje kuće, u prizemlju kuće gdje je eksplodirala plinska boca živjela je sama starija žena.

– Prije samo dva dana je ugradila plin. Bila je susjeda kod nje i rekla joj da se osjeća plin. Odmahivala je glavom, rekla da bi ona znala jer je po struci hemičarka – ispričala je Kosana.

Četiri ozlijeđene osobe su prevezene u Klinički centar u Nišu i imaju višestruke ozljede – prijelome i opekotine, ali se nalaze izvan životne opasnosti, prenosi Blic.