Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

francuska

Tragedija u zabavnom parku, poginuo tinejdžer (17), 19-godišnja djevojka teško povrijeđena

Foto: Screenshot/TFI

Otvorena je i sudska istraga zbog ubistva i nehotičnog nanošenja povreda, a četvorica muškaraca, među kojima i voditelj zabavnog parka privedeni su u nedjelju u tri sata da bi razjasnili šta se desilo

Mladić (17) je poginuo, a 19-godišnja djevojka teško je povrijeđena u nesreći koja se dogodila u noći na nedjelju u zabavnom parku blizu grada Beziersa na jugu Francuske, rekao je državni tužitelj Raphael Balland.

Danas ujutro zatvoren je lunapark u Cap d'Agdeu blizu Beziersa, a policija je ogradila područje oko njega, rekao je dopisnik AFP-a.

“Dvije su osobe stradale dok su bile na atrakciji ‘Adrénaline’. Sedamnaestogodišnjak je podlegao povredama, a 19-godišnja djevojka hitno je prevezena u bolnicu u Montpellieru”, rekao je Balland.

Otvorena je i sudska istraga zbog ubistva i nehotičnog nanošenja povreda, a četvorica muškaraca, među kojima i voditelj zabavnog parka privedeni su u nedjelju u tri sata da bi razjasnili šta se desilo.

Tokom noći je bilo vjetrovito, “što je rijetkost u Agdeu”, rekao je AFP-u gradonačelnik toga grada Gilles d'Ettore, kazavši da su nesreću mogli prouzročiti snažni naleti vjetra.

Dodao je i da do danas nije donesena nikakva općinska uredba o prekidu rada ovakvog tipa adrenalinske atrakcije u slučaju vjetra, jer se o tomu dosad nije raspravljalo na općinskim sastancima.