šićevačka klisura u srbiji

Treći udes na istom dijelu puta u 24 sata

sicevacka klisura – udes

U prethodna dva udesa povrijeđeno je ukupno devet turskih državljana

Petoro turskih državljana povrijeđeno je jutros oko 5.30 časova u teškom udesu na putu Niš – Pirot u Sićevačkoj klisuri kod kafane “Mali vikend”.

Oni su se nalazili u automobilu marke “ford galaxy” austrijskih registarskih oznaka koji se zakucao u potporni zid kraj ovog ugostiteljskog objekta nakon što je vozač izgubio kontrolu nad vozilom pod okolnostima koje se još uvijek utvrđuju, piše Blic.

Prema prvim informacijama, vozač star između 40 i 50 godina teško je povrijeđen i odmah nakon udesa bio je u stanju životne ugroženosti. Njegova majka takođe ima teške povrede čiji će stepen biti utvrđen u Kliničkom centru u Nišu. Mladić star tridesetak godina zadobio je povrede grudnog koša a dvije mlađe djevojčice povrede ekstremiteta i vrata. Šesta osoba koja je bila u vozilu, prema prvim informacijama nije povrijeđena.

Hitna pomoć je intervenisala sa četiri vozila i prevezla povrijeđene u Klinički centar u Nišu radi dalje dijagnostike i liječenja.

Budući da na licu mjesta nema tragova kočenja, ne isključuje se mogućnost da se vozač uspavao u toku vožnje ili da mu je iznenada pozlilo pa je u punoj brzini udario u kameni zid. Od siline udara prednji dio vozila je potpuno smrskan a svuda okolo se mogu vidjeti dijelovi automobila i stvari putnika.

– Na izlasku iz krivine, vozač je izgubio kontrolu i prešao u suprotnu traku gdje je “za dlaku” promašio dva vozila koja su mu išla iz suprotnog smjera i nakon toga se zakucao u kameni zid ispred “Malog vikenda”. Čuo se jak tresak a nakon toga zapomaganje povrijeđenih. Djeca su plakala, došla su četiri saniteta koja su odvezla povrijeđene putnike i vozača koga su vatrogasci izvukli iz vozila, kaže jedan od vozača koji se zadesio u blizini.

U kliničkom centru u Nišu kažu da je primljeno šest osoba koji su trenutno na odjeljenju reanimacije.

– Svi povrijeđeni su svjesni i komunikativni. U toku je dijagnostika i utvrđivanje stepena povreda, kažu u KC Niš.

Ovo je treći udes za nešto više od 24 časa u Sićevačkoj Klisuri. U prethodna dva udesa povrijeđeno je ukupno devet turskih državljana.