Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Mihail Hodarjonok

Trenutak istine na ruskoj državnoj TV: Analitičar iznio šokantne tvrdnje za Ruse o ratu u Ukrajini

rus tv ss

Misli da je situacija drugačija te da su Ukrajinci visoko motivirani i spremni umrijeti za svoju zemlju

Ruski politički analitičar Mihail Hodarjonok gostovao je na državnoj televiziji gdje je analizirao rusku invaziju na Ukrajinu.

Hodarjonok smatra da ruski izvještaji ne svjedoče o pravom stanju jer je, kako je rekao, riječ samo o pojedinačnim slučajevima. Misli da je situacija drugačija te da su Ukrajinci visoko motivirani i spremni umrijeti za svoju zemlju.

“Rusija je u potpunoj geopolitičkoj izolaciji”

Na pitanje da komentira aktualnu situaciju na ratištu, Hodarjonok, koji je i zadnjih dana iznosio procjene rata u Ukrajini, pozvao je gledatelje da budu oprezni u pogledu bilo kakvih informacija koje Rusija iznosi o padu morala u redovima ukrajinskih snaga.

“Sve je to, iskreno rečeno, laž”, rekao je Hodarjonok u videozapisu koji je preveo BBC-jev novinar Francis Scarr.

Također je rekao da se protivi zveckanju oružja nakon odluke Finske da se pridruži NATO-u jer je “glavni nedostatak ruske vojno-političke pozicije u tome što je u potpunoj geopolitičkoj izolaciji”.

“Gotovo cijeli svijet je protiv nas”

“Koliko god to Rusima bilo teško priznati, gotovo cijeli svijet je protiv nas”, kazao je Hodarjonok. Spomenuo je kako će uskoro biti odobrena izdašna vojna i humanitarna pomoć sa Zapada te je komentirao da se Rusija mora pripremiti na to da bi Ukrajina uskoro mogla imati milion naoružanih vojnika.

“Moramo to uzeti u obzir kada radimo operativne i strateške proračune, da će se situacija u tom pogledu za nas pogoršati. Oni sami govore da za njih nije nikakav problem mobilizirati milion ljudi”, rekao je Hodarjonok.

Ušao je u raspravu s voditeljicom

Kad je voditeljica Olga Skabejeva, koju nazivaju “željezna lutka Putinove televizije”, uzvratila rekavši da ukrajinske snage ne predstavljaju veliki kontingent, penzionisani pukovnik je odgovorio da je njihova volja važnija od toga jesu li oni profesionalni vojnici.

“Radi se o tome da razinu profesionalnosti ne određuje broj regrutiranih vojnika u profesionalnu službu, nego stupanj osposobljenosti i obučenosti te moral i spremnost da se prolije krv za domovinu”, naglasio je.

Voditeljica je zatim pokušala izjednačiti želju za smrću s profesionalizmom, no Hodarjonok je ostao staložen rekavši da je to sastavni dio visoke borbene spremnosti neke vojske.

“Glavna stvar u vojsci je uvijek održavati osjećaj vojno-političkog realizma. Ako odete dalje od toga, prije ili kasnije će vas historijska stvarnost pogoditi tako jako da ćete požaliti”, zaključio je, prenosi Index.