Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

U pucnjavi u Beogradu ubijen Ivan Ćirić

pucnjava – beograd

Ivan Ćirić (38) zvani Ćira ubijen je u pucnjavi na Trošarini u Beogradu, kada su nepoznati napadači pucali sa skutera u automobil “peugeot 206” i pobjegli. U pucnjavi je ubijen i muškarac Ivan Milić (31) koji je bio u Ćirićevom društvu.

Ćirić je inače prethodno preživio čak tri pokušaja ubistva, od kojih je posljednji bio februara 2017, kada mu je podmetnut eksploziv pod automobil na Voždovcu.

Detonacija koja je odjeknula cijelim naseljem raznijela je auto u pokretu, a on je tada sa teškim povredama prebačen u Urgentni centar.

Ćirić je pripadnik voždovačkog klana i često je viđan u društvu Miodraga Mije Baškalovića (51), vođe te kriminalne grupe, koji je jedan od preživjelih aktera kultnog filma „Vidimo se u čitulji”.

Osim eksplozije, ranije je preživio i napad 2004. kada je bio teško ranjen, a 2013. mu je takođe eksplodirao automobil.

Ćirić se od rane mladosti povezivao sa kriminalnim poslovima, držao je svojevremeno i kockarnice sa poker aparatima, ali je više puta privođen zbog trgovine narkoticima. Policija ga i danas označava kao glavnog narko-dilera za naselje Braće Jerković.

Posljednji put je policija pretresla njegov stan i automobil u potrazi za narkoticima u akciji “Grom” u januaru 2014. godine.