Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Troje mladih poginulo, dvoje od njih su vojnik i vojnikinja: “Trebali su biti u kasarni”

nesreca

Kako se saznaje, vojnici su u vrijeme kad su imali nesreću trebali biti u kasarni

U Kninu se u noći sa subote na nedjelju dogodila teška saobraćajna nesreća u kojoj je stradalo troje mladih.

Nažalost, jučer ujutro je stigla vijest da je teško ozlijeđeni 28-godišnji putnik u BMW-u koji je sletio s ceste i udario u drvo u bolnici podlegao ozljedama i preminuo. Automobil je vozila 24-godišnja djevojka koja je bila pod utjecajem alkohola kada je oko 1:25, u noći u nepreglednom zavoju, zbog neprilagođene brzine izletjela s ceste i zabila se u drvo te se odbila na pločnik. Udarac je bio toliko jak da je motor auta izletio na prometnu traku. 24-godišnja vozačica je teže ozlijeđena i zadržana je na liječenju u kninskoj bolnici. U autu je bio još 23-godišnjak koji je u nesreći lakše ozlijeđen.

Kako javlja Index, sve troje ljudi koji su bili u automobilu su pripadnici Hrvatske vojske iz kasarne 4. gardijska brigada Pauci u Kninu. Troje vojnika su pripadnici Gardijske mehanizirane brigade.

Kako se saznaje, vojnici su u vrijeme kad su imali nesreću trebali biti u kasarni.

Nesreću je skrivila 23-godišnja vojnikinja iz Zagreba, čiji je identitet poznat redakciji Indexa. Ona je prošle godine kao dobrovoljac stupila u Hrvatsku vojsku te se nakon toga u njoj zadržala.

Poginuo je 28-godišnji vojnik iz Imotskog, čiji je identitet također poznat redakciji Indexa. Bio je suprug i otac malene bebe.

Indexu su iz MORH-a potvrdili da su sve troje sudionika nesreće pripadnici Hrvatske vojske. Kako su poručili, bez dozvole su napustili kasarnu u Kninu, zbog čega su protiv vojnikinje koja je pod utjecajem alkohola izazvala nesreću i preživjelog suvozača pokrenuli disciplinski postupak.