Globus

uzrok nesreće

Troje mrtvih u tragediji: Djevojka tek dobila vozačku, djeca nisu bila vezana

16/09/2022
Foto: Damir Spehar/PIXSELL

Posavec je rekao kako nije bila iskusna, jer je vozačka dozvola izdana prvi put u juna ove godine

Na pružnom prijelazu kod Ludbrega danas se dogodila stravična saobraćajna nesreća. Do nesreće je došlo isključivo ljudskom pogreškom, kazao je za Dnevnik Nove TV voditelj poslova Prometne policije PU varaždinske Danijel Posavec.

“Približavajući se nezaštićenom željezničko-cestovnom prijelazu koji je osiguran samo prometnom signalizacijom, odnosno prometnim znakom obaveznog zaustavljanja i Andrijinim križem, vozačica se nije zaustavila, nije provjerila nailazi li prugom voz ili neko drugo vozilo i u tom trenutku došlo je do naleta putničkog vlaka na osobno vozilo”, rekao je voditelj Prometne policije PU varaždinske.

Posavec je rekao kako nije bila iskusna, jer je vozačka dozvola izdana prvi put u juna ove godine.

“Možemo reći da je i to možda jedan od uzroka nastanka  nesreće, ali u svakom slučaju moramo se zapitati što bi bilo da su vozačica, suvozač i djeca bili vezani u vozilu. Da su se propisno prevozili, vjerovatno posljedice ne bi bile tako fatalne”, ustvrdio je gost Dnevnika Nove TV.

U vozilu nije bilo autosjedalica i utvrđeno je da djeca nisu bila vezana, kazao je Posavec.

U takvim uvjetima posljedice koje se događaju pri naletu voza od sto kilometara na sat ne mogu biti drukčije, naglasio je te apelirao na sve sudionike prometa, posebno roditelje i druge koji se brinu o djeci da ne dopuštaju da se djeca voze bez autosjedalica, kao i da obavezno budu vezana sigurnosnim pojasom.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.