Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

rijeka

Trovanje u Hrvatskoj od pića čuvenog brenda: “Pacijent je u bolnici sa sprženim jednjakom”

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Policijska uprava primorsko-goranska objavila je saopćenje u kojem navode da su još prije tri dana dobili dojavu da je osobi pozlilo tokom konzumacije bezalkoholnog pića u kafiću

Društvenim mrežama su se proširile poruke u kojima se upozoravaju građani da ne konzumiraju sokove i vode koje proizvodi jedan poznati brend u Hrvatskoj jer uzrokuju spržene jednjake i želuce.

U KBC-u Rijeka su sada potvrdili jedan slučaj trovanja.

“U KBC-u Rijeka je primljena jedna osoba pod sumnjom na hemijsku povredu jednjaka. Njeno medicinsko stanje je trenutno stabilno te se nastavljaju dijagnostičko-terapijski postupci. Odmah je izvršena prijava nadležnim istražnim organima PU Primorsko – goranskoj, kojima se možete obratiti vezano uz eventualne dodatne informacije”, poručili su iz KBC-a Rijeka.

U Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije potvrdili su da im danas na analizu stižu prvi uzorci sokova i mineralne vode renomiranog svetskog proizvođača.

Bočice s pićem uzete su u riječkim kafićima. Stručnjaci će potom provjeriti njihovu potencijalnu kontaminiranost, prenosi Index.

Oglasila se i policija

Policijska uprava primorsko-goranska objavila je saopćenje u kojem navode da su još prije tri dana dobili dojavu da je osobi pozlilo tokom konzumacije bezalkoholnog pića u kafiću.

“Policijska uprava primorsko-goranska 4. novembra ove godine zaprimila je dojavu da je jednoj osobi pozlilo tokom konzumacije bezalkoholnog pića u jednom od ugostiteljskih objekata u centru Rijeke te je prevezen u KBC Rijeka radi pružanja odgovarajuće liječničke pomoći.

Tokom dosadašnjeg postupanja policijski službenici obavili su uviđaj, izuzeli određene predmete te obavili razgovore s više osoba.

O svim dosadašnjim saznanjima policija je izvijestila nadležno državno tužilaštvo, kao i nadležni Državni inspektorat radi poduzimanja mjera iz svoje nadležnosti.

Utvrđivanje svih relevantnih činjenica vezanih uz ovaj događaj se nastavlja.

Napominjemo da osim ovog te jednog događaja iz prethodnog razdoblja, policiji do sada nisu prijavljeni drugi slični događaji”, objavila je policija.

O kojem se piću radi? Oglasili se iz Coca Cole

Oglasili su se iz Coca-Cole, koja se spominjala u porukama, i potvrdili da je jedan slučaj povezan s njihovim pićem Romerquelle.

“Svjesni smo izoliranog slučaja povezanog s jednom staklenom bočicom Romerquelle Emotion Blueberry Pomegranate 330 ml. Izražavamo našu duboku zabrinutost i nadamo se brzom i potpunom oporavku osobe uključene u ovaj slučaj. U potpunosti smo otvoreni za suradnju sa svim nadležnim tijelima”, objavili su.