Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Globus

Trump: Dug Portorika mora biti izbrisan

04/10/2017

Predsjednik SAD Donald Trump izjavio da će dug Portorika morati da bude izbrisan, dok traje velika akcija obnove poslije udara uragana.

“Oni duguju mnogo novca prijateljima sa Wall Streeta i moraćemo to da izbrišemo. S time ćete morati da se pozdravite. Ne znam da li je riječ o ‘Goldman Sachsu’, ali ko god da je u pitanju – možete reći zbogom”, rekao je Trump u intervjuu Foy Newsu.

Trump je tokom posjete Portoriku rekao lokalnim zvaničnicima da treba da budu ponosni jer u “katastrofi poput uragana Katrina” nisu izgubili hiljade života.

On je ocijenio da je reagovanje administracije u Vašingtonu na uragan koji je nedavno pogodio Portoriko bio odličan, prenio je BBC.

Portoriko je ranije ove godine proglasio jedan od najvećih bankrota u istoriji SAD.

Ova američka prekomorska teritorija pokušava da obnovi ekonomsku stabilnost dok je opterećena dugom od 72 milijarde dolara i skoro nesolventnim zdravstvenim i penzionim sistemom.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.