Globus

SAD

Trump i osoblje Bijele kuće neće odmah primiti vakcinu protiv koronavirusa

14/12/2020

Trump je na Twitteru komentirao pisanje američkih medija koji su tvrdili da će predsjednik te države i osoblje Bijele kuće biti prioritetna grupa na početku masovne vakcinacije u SAD-u

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Donald Trump saopćio je da se on i službenici Bijele kuće, bez velike potrebe, neće odmah vakcinisati protiv koronavirusa, javlja Anadolu Agency (AA).

Trump je na Twitteru komentirao pisanje američkih medija koji su tvrdili da će predsjednik te države i osoblje Bijele kuće biti prioritetna grupa na početku masovne vakcinacije u SAD-u.

“Osoblje Bijele kuće, bez iznimne potrebe, treba vakcinisati u narednim fazama vakcinacijskog programa. Tražio sam da tako bude. Ni ja ne planiram u skoro vrijeme primiti vakcinu, ali u dogledno vrijeme s nestrpljenjem očekujem da se vakcinišem“, napisao je Trump.

Američka agencija za hranu i lijekove (FDA) je u petak izdala odobrenje za korištenje anticovid vakcine koju su razvili kompanija Pfizer i njen njemački partner BioNTech, a isto odobrenje jučer je izdao i američki Centar za kontrolu bolesti (CDC).

Američki ministar zdravstva Alex Azar u petak je najavio da bi vakcinacija u SAD-u trebala početi već tokom ove sedmice.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.