Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Trump neće prisustvovati godišnjoj večeri s novinarima

Donald Trump

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Donald Trump, koji ima napet odnos s medijima, objavio je u subotu da neće prisustvovati godišnjoj večeri s novinarima, prenosi Anadolu Agency (AA).

“Neću prisustvovati ovogodišnjoj večeri Udruženja dopisnika iz Bijele kuće. Molim prenesite svima moje najbolje želje i lijepo se provedite”, napisao je Trump na Twitteru.

Trumpovi odnosi s medijima su zategnuti, a pojedine medijske kuće je nazvao “lažnim vijestima” nakon objave kontroverznih detalja koji se odnose na njegovu administraciju.

Večera Udruženja dopisnika tradicionalno se održava u aprilu, a redovno joj prisustvuju i predsjednik, novinari Bijele kuće i javne ličnosti.

Prisustvujući večeri 2011. godine, Trump je bio meta komičaara Setha Meyersa, koji je tada ismijao američkog poduzetnika zbog glasina da će se kandidovati za predsjedničke izbore 2012. godine.

U svom govoru te noći i tadašnji predsjednik Barack Obama se šalio na račun Trumpove moguće kandidature. Dvije sedmice kasnije, Trump je odbacio kandidaturu.