Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

ističe rok

Trump nije našao novac, prijeti urušavanje njegove poslovne imperije

donald trump
Foto: Pixsell

Posljedice zapljene imovine mogle bi biti pogubne za Trumpa i odvratiti pažnju od njegove izborne kampanje, obzirom da je republikanski kandidat za američkog predsjednika

Donald Trump, bivši američki predsjednik, mogao bi se suočiti s ozbiljnim poslovnim posljedicama jer danas ističe rok da doznači obveznicu vrijednu oko pola milijarde dolara kako bi spriječio državu New York da zaplijeni njegovu imovinu nakon velike presude protiv njega za poresku prevaru.

Kako piše CNN, situacija u kojoj se nalazi prijeti urušavanju njegove poslovne imperije, a koja ujedno ruši njegov imidž tajkuna i pretpostavke o ogromnom bogatstvu koje su ključne za njegov identitet i politički brend.

Najneposrednija prijetnja bivšeg predsjednika leži u potrebi da položi obveznice u vrijednosti od 464 miliona dolara, uključujući kamate, nakon što je sudija nakon suđenja utvrdio da su on, njegovi sinovi i njegova organizacija počinili ogromnu prevaru. Isplata je potrebna kako bi se Trumpu dalo vremena za žalbu i kako bi odbio prijetnju državnog tužioca New York Letitia James da će početi plijeniti njegovu imovinu i imovinsko carstvo ako ne bude mogao platiti.

Posljedice zapljene imovine mogle bi biti pogubne za Trumpa i odvratiti pažnju od njegove izborne kampanje, obzirom da je republikanski kandidat za američkog predsjednika.

Trump i njegove pristalice tvrdili su da je presuda protiv njega u ovom slučaju jako naduvana i optužili su Jamesa, demokratu, za pristrasnost. Međutim, sudija Arthur Engoron utvrdio je da su bivši predsjednik, njegovi odrasli sinovi i kompanija godinama povećavali vrijednost svoje imovine kako bi dobili bolji tretman od osiguravajućih kompanija i banaka na način koji je ugrozio integritet finansijskog sistema.