Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

obraćanje nakon napada

Trump: Nijedan Amerikanac nije povrijeđen u iranskim napadima (VIDEO)

trump

– Moramo postići sporazum koji će pomoći Iranu da iskoristi svoje potencijale, Iran može biti sjajna zemlja, dodao je Trump najavivši nove sankcije za ovu zemlju

Nijedan Amerikanac nije povrijeđen u sinoćnjim iranskim napadima, rekao je Donald Trump u obraćanju javnosti nakon što je Iran napao američke baze u Iraku ispalivši najmanje 15 projektila.

– Dok god sam predsjednik SAD-a, Iran neće moći imati nuklearno oružje”, zaprijetio je odmah na početku Trump.

– Svi naši vojnici su na sigurnom, a naša baza je pretrpjela male štete. Spremni smo na sve, iako se čini da je Iran spreman na povlačenje, što je dobra stvar za sve umiješane strane i za cijeli svijet, rekao je Trump.

Američki predsjednik tvrdi da su SAD “eliminirale najvećeg svjetskog teroristu”.

– Sulejmani je planirao nove napade na SAD, a mi smo ga zaustavili. Trebalo smo ga ubiti odavno. Poslali smo ozbiljnu poruku. SAD će odmah uvesti nove ekonomske sankcije Iranu i one će ostati na snazi sve dok se Iran ne povuče, najavio je Trump.

– Iran mora prekinuti svoje nuklearne ambicije. Vrijeme je da Evropa i Kina postanu svjesne ovoga. Moramo postići dogovor s Iranom kako bi svijet bio sigurnije mjesto. Moramo poslati poruku Iranu, vaša kampanja terora više neće prolaziti, rekao je.

– Moramo postići sporazum koji će pomoći Iranu da iskoristi svoje potencijale, Iran može biti sjajna zemlja, dodao je Trump najavivši nove sankcije za ovu zemlju.